2/5/15

Galetes lletges de xocolata


Quan vam estar a Nova York vam provar les millors galetes de xocolata que he tastat mai (ho teniu aquí, a la Guia dolça de Nova York); també eren les més lletges. Des de llavors he buscat una recepta que s'hi assemblés. He de dir que aquestes no són iguals, però s'hi acosten molt, tant de sabor com de lletges ;)!

Galetes de xocolata per esmorzar

A més són molt fàcils de fer. Per fer unes 24 galetes petites (12 molt grans) necessites:

115gr mantega
70gr sucre blanc
60gr sucre morè
1 ou
1 culleradeta vainilla
1 cullerada sopera llet
140gr farina
40gr cacau en pols
1 culleradeta llevat
100gr xocolata negra per desfer
200gr xips de xocolata (o xocolata a trossets)

Primer de tot desfem la xocolata al bany maria o al microones (si ho feu al microones, alerta que es crema de seguida), el mesclem amb la llet i ho reservem.
A un altre recipient batem la mantega una mica tova amb els sucres i hi afegim l'ou i la vainilla. Després hi afegim la xocolata desfeta i, un cop integrada, la farina, el llevat i el cacau en pols.
Per últim hi afegim els xips o trossets de xocolata i deixem refredar una hora a la nevera.
Escalfem el forn a 150º. Repartim la massa en petites culleradetes a la safata del forn i enfornam 10min, les traiem i les deixam 5min més a la safata calenta abans de passar-les a una reixeta perquè es refredin. Compte que les galetes al forn s'expandeixen, deixa espai entre elles (dos dits o així). Quan treguis les galetes veuràs que estan toves, no passa res, al refredar-se s'endureixen.

                          
Cookies de xocolata


Queden lletgíssimes, sí, però vos promet que estan... mmm!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió