14/2/18

Volant!

Així es fa aquesta tarta: volant! Ja tenia algun altre as a la màniga pels moments aquells que has de preparar alguna cosa dolça en poc temps (les tartes de fruita de temporada mai fallen). Moltes vegades he emprat la massa sablé clàssica per fer tartes ràpides, però aquesta és una nova versió, amb massa quebrada sense lactosa, és a dir, sense mantega. Si encara vols anar més de pressa, sempre pots comprar la massa feta ;)
Aquí va la tarta ràpida de poma sense lactosa

tarta de manzana con masa quebrada sin lactosa


200gr farina
50gr oli (jo vaig emprar de gira-sol)
1 culleradeta sucre
1 pessic sal

Pel farcit:
3 pomes
50gr sucre
mel (opcional)
nous (opcional)
canyella (opcional)

Barregem la farina, la sal i el sucre i hi afegim l'oli. A poc a poc, anem afegint aigua (pot ser que en sobri una mica o que en falti, dependrà de la farina que emprem) i anem barrejant sense pastar gaire fins a formar una bola. L'emboliquem en paper film i deixem reposar mitja hora en un lloc fresc o a la nevera. 
Passat aquest temps, estirem la pasta en una làmina prima entre dos papers de forn amb un corró i la passem al motlle triat (no cal greixar-lo, amb l'oli de la pasta és suficient). Posem un paper de forn i pes a sobre de la pasta (cigrons, llenties, arròs...) i enfornem 10min amb el forn ja calent a 170º.
Mentrestant preparem les pomes: les pelem, traiem el cor i les tallem en làmines fines. 
Traiem la pasta del forn, hi col·loquem les pomes, repartim sucre, canyella i nous per sobre i algun rajolí de mel si ens ve de gust. 
Tornem a enfornar 30-40min a 170º.


tarta de poma amb massa quebrada sense lactosa


Una nova recepta ràpida i senzilla. A més a més, la base es pot emprar amb mil farcits diferents, sigui la versió clàssica  o aquesta sense lactosa. Què hi posaries tu a dins? 


Tens la recepta de la tarta completa al primer link i la de la massa quebrada sense lactosa al segon*

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió