7/3/15

Pa de xocolata



Avui pa. I xocolata. Però no pa AMB xocolata sinó pa DE xocolata. No vos feis una idea de lo bo que està amb un roiet d'oli i sal.



No us dic d'on vaig treure la recpeta perque no me va anar gens bé, la vaig haver de canviar quasi del tot. Necessites:

550gr farina (aprox.)
75gr sucre
25gr cacao en pols
5gr llevat de forner sec
1 pessic sal
355ml aigua
1 rovell d'ou
una mica d'oli de girasol


Mesclem l'ou amb 300ml d'igua i el sucre. Escalfem la resta d'aigua i hi desfem el llevat a dins i l'hi afegim a la mescla anterior. A un artre recipient posem la farina, el cacao i la sal. Fem una muntanyeta amb els ingredients secs i hi tirem a un foradet que farem al centre la mescla líquida. Batem i amassem fins que tenguem una massa enganxosa però que es deixa fer una bolla. Greixem un recipient amb una mica d'oli de girasol, deixem la massa a dins i el tapem amb film transparent. El deixem a un lloc càlid com a mínim una hora (si el podeu deixar fins que dobli el seu volum millor). 
Un cop passat aquest temps, partim la massa en tres amassant-la no gaire i deixem les tres peces tapades amb un drap entre 30min i una hora. Després formem tres tires amb les tres peces i fem una trena amb elles, la deixem reposar uns 30min, mentre pre-escalfem el forn a 220º. Per últim, tirem una mica de cacao per sobre de la trena i enfornem uns 40min. 

Aquest pa es pot menjar quan encar no s'ha refredat del tot, està impressionant!



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió