1/11/14

Rosques de nou moscada

A vegades vols fer una cosa i te'n surt una altra. Segueixo buscant la recepta de doughnuts ideal però mentrestant m'he topat amb aquesta boníssima de rosques de nou moscada.


Rosques de nou moscada per esmorzar

Per fer-les necessitam una mica de temps, perque la massa s'ha de deixar reposar una hora abans de donar-lis forma i fregir-les. Per aquesta massa necessitam:

180gr farina
1 culleradeta llevat
un pessic de sal
un pessic de nou moscada
60gr sucre
30gr mantega
1 rovell d'ou
60gr nata

A un recipient posam tots els ingredients secs, menys el sucre, i reservam. A un altre de més gran batem la mantega amb el sucre i el rovell d'ou. Afegim a la mescla els ingredients secs i la nata per tandes alternant: una tercera part dels ingredients secs, la meitat de la nata, la meitat del que queda dels ingredients secs, la resta de nata i la resta de ingredients secs; tot batent entre tanda i tanda, sense afegir la següent fins que l'anterior estigui ben incorporada. Passem la masa a una superfície enfarinada i l'acabem d'amasar a mà, formant una bola, que deixarem a un recipient tapat en un lloc fresc durant una hora com a mínim.

Mentrestant podem aprofitar per netejar la cuina i prepara el glasejat que hi posarem a sobre amb:
175gr sucre glas
un pessic de sal
1/2 culleradeta vainilla
30ml aigua calenta

Ho mesclem tot al mateix recipient i llestos.


Roscas de nuez moscada


Un cop la massa ha reposat, estirem amb un corró al gruix que volguen (un mig centimetre més o menys) i tallem amb motlles rodons per donar-li la forma de rosques. Escalfem oli i les fregim. Vigilau que quedim ben torradetes per fora que sinó per dins seran crues. Deixem escòrrer l'oli posant les rosques sobre paper de cuina i, un cop fredes, les cobrim amb el glasejat. 

Fins aquí l'esmorzar d'avui, ben bo!



2 comentaris :

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió