4/10/14

Pa de pessic de plàtan o banana bread

Una cosa en la que sempre em fixo quan busco una recepta i em fa molta gràcia és en el nom que li donen als dolços i pastissos. Als Estats Units, per exemple, els pans de pessic fet amb motlles allargats els hi posen diferent nom segons els ingredients: segons com, és un "bread" com el d'avui i, segons com, és un "pound". Per mi són pans de pessic ben igual, ara sí, he de reconèixer que les receptes solen ser fantàstiques. 


Banana bread per esmorzar

La d'avui és un "Banana bread" o pa de pessic de plàtan. He passat les mesures al nostre sistema, així et serà més fàcil seguir la recepta. També he canviat una mica les quantitats de sucre, normalment n'utilitzen massa pel meu gust. Necessites:

115gr mantega en pomada
250gr sucre
2 ous
200ml llet
2 culleradetes vainilla
360gr farina
1 culleradeta bicarbonat
1/2 sobre llevat químic
un pessic sal
3 plàtans fets puré
ametlles per decorar si vols

L'ideal és que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient. Escalfem el forn a 170º.
En un recipient batem la mantega amb el sucre i, quan estigui ben integrada, hi afegim els ous un per un. Després la llet i la vainilla. 
A un altre recipient tenim tots els ingredients secs, els passem per un sedàs i els afegim a la mescla anterior. 
Per acabar, hi afegim el puré de plàtan i el mesclem amb un espàtula. Passem tota la mescla a un motlle rectangular, tipus plumcake, untat amb mantega o oli (jo el forro directament amb paper de forn) i enfornam uns 50min. Anem provant amb un punxó fins que surti net.

Pa de pessic de platan per esmorzar

Si t'agrada, a la vegada que hi mescles el plàtan pots afegir-hi també algun fruit sec. Surt un pa de pessic humit i molt esponjós que et dóna energia per aguantar tot el matí. 


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió