18/5/18

Diferents noms, el mateix pa


Challah o pa jueu per esmorzar i berenar

La meva versió:

135ml aigua tèbia
7gr llevat sec de forner (20gr llevat fresc)
50gr sucre
2 ous
80ml oli de gira-sol
600gr farina
un pessic de sal
1 ou + aigua + llavors de rosella per decorar

Mesclem l'aigua, el sucre i el llevat fins que aquest dos darrers ingredients es desfacin. Hi afegim els ous i l'oli i batem. Afegim la sal i la farina a poc a poc i anem pastant fins a obtenir una pasta llisa que no s'enganxa. Formem una bola i deixem a un bol greixat tapat amb paper plàstic transparent entre 1 i 2h, fins que dobli el seu volum (a mi amb una hora m'ha bastant, dependrà de la calor i la humitat de l'entorn). 
Passat aquest temps, aixafem una mica la pasta perquè perdi aire i la dividim en 4 porcions. Amb cadascuna d'elles formarem un cuc llarg i les trenarem (també pots fer una trena amb 3 o 5 porcions, al gust). Deixem reposar una hora més tapat amb un drap. Pintem amb ou batut barrejat amb una mica d'aigua per fer-lo més líquid i hi escampem les llavors de rosella. Enfornem amb el forn calent a 180º uns 20-30min.

Challah o pan judio ideal para desayuno y merienda

Un esmorzar o berenar perfecte acompanyat de confitura, crema de cacau i avellanes o fins i tot pernil!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió