19/8/17

Fred però no molt: semi

He intentat fer un acudit amb el títol de l'entrada però és molt dolent. L'encertes? Fred però no molt, semi: semifred. Sí, ho sé, molt dolent, però em serveix per introduir la recepta d'avui que ha quedat espectacular tot i no ser de les més senzilles. Una altra recepta sense forn per lluir-te i gaudir d'unes postres diferents: semifred de iogurt i mel.

Semifred de iogurt amb mel i fruita recepta sense forn

La recepta no és difícil, però tampoc és senzilla. Parteix d'una merenga, que sempre té el seu què. A més una merenga feta amb mel, que per mi ha estat una mica més complicat. Però he de dir que, no defallint (he estat a punt de llençar-lo dues vegades), m'ha sortit a la primera. 
Els ingredients necessaris són:

4 clares d'ou
150gr mel
un pessic de sal
460gr iogurt grec
el suc de mitja llimona
150gr fruits vermells (frescs o congelats)
fruits vermells per decorar (opcional)

Semifrio de yogur con miel y fruta receta sin horno

Agafem un motlle allargat (tipus plump cake), el folrem amb paper vegetal i reservem.
Preparem un bany maria, posant una olla amb aigua al foc i a sobre un recipient que es pugui escalfar però que l'aigua no el toqui. Quan l'aigua bulli, posem al recipient de sobre de l'olla les clares, la mel i la sal i removem perquè es barregi i s'escalfi uns 3-4min.
Retirem el recipient de l'escalfor i batem amb la batedora fins a obtenir una merenga ferma. Normalment tardaríem uns 5-7min, jo he tardat més del doble amb la batedora de barnilles de ma mare (el fet de no ser a casa i no tenir els teus estris pot jugar males passades).
A un altre recipient, batem el iogurt amb el suc de llimona. Hi afegim dues cullerades de merenga i batem fort. Afegim la resta de merenga i mesclem amb una espàtula fent moviments envoltants i a poc a poc perquè no baixi i es barregi bé. 
Passem una quarta part de la barreja al motlle que teníem reservat i  repartim una part dels fruits vermells. Tapem amb la barreja de iogurt i merenga i hi afegim fruits vermells. Repetim fins a acabar amb els fruits i la barreja de iogurt, assegurant-nos que l'última capa és de iogurt. 
Fiquem al congelador mínim 4h, millor d'un dia per l'altre. Traiem, desemmotllem, decorem i servim.

Semifred de iogurt amb mel recepta sense forn

Unes postres lleugeres, sanes i boníssimes per gaudir amb tota la família. També pots canviar els fruits vermells per altres fruites, amb què el provaràs?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió