22/2/17

Tarta de xocolata i trufa

Un dels meus millors amics sempre diu que a un aniversari hi ha dues coses que no poden faltar: cacauets i pastís de xocolata. Tantes vegades ho ha dit que pel seu 30è aniversari li vaig fer aquest pastís perquè no en faltés.

Tarta de chocolate y trufa


Són tres pans de pessic de xocolata farcits i coberts de trufa. 
Abans de res, per fer la trufa s'ha de desfer 500gr de xocolata en un litre de llet i, quan refredi, ficar-ho a la nevera unes hores (jo sempre la faig d'un dia per l'altre).
Pels pans de pessic vaig emprar aquesta recepta que, de moment, és de les millors que he provat:
275gr sucre morè
250gr mantega
3 ous
50gr xocolata desfeta
80gr cacau en pols
250gr farina
1 sobre llevat (15gr)
1 pessic de sal
200ml llet
Comencem batent la mantega amb el sucre i després hi afegim els ous un per un. Passem per un sedàs els ingredients secs (farina, sal, llevat i cacau en pols) i els afegim a la mescla. Després incorporem la xocolata desfeta i, per acabar, la llet. Enfornem uns 40min al forn preescalfat a 170º. Deixem que refredin (millor d'un dia per l'altre).

tarta de xocolata i trufa

Traiem la mescla de xocolata i nata de la nevera i la muntem amb la batedora de barnilles. Després anivellam els pans de pessic i farcim i cobrim amb la trufa. Avís per a navegants: alerta xoco-addictes, aquesta tarta té molt perill ;)!!

*Reedició: repeteixo poques tartes, però aquesta és un èxit i amb el temps he anat canviant la seva estètica, però això avui he decidit canviar les fotografies. La tarta d'aquestes fotografies és molt més petita, sols un pa de pessic tallat en tres pisos. L'essència de la tarta, però, és la mateixa. També aprofito per deixar-hi la recepta en pdf. Publicada de formar original al març de 2015.

2 comentaris :

  1. uau!! De vici!! ja ens has deixat morts, als xocolaters... hi hi hi.

    ResponElimina
  2. De veres Marina, si t'agrada la xocolata, fes-la ;)!

    ResponElimina

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió