17/10/15

Per esmorzar o per sopar, tu tries



Hola! Avui he posat aquesta recepta aquí perquè reconec que la faig més per esmorzar que per una altra cosa. Tot i això, la poso a petició popular després de penjar una foto a les xarxes d'unes hamburgueses espectaculars que ens vam fer l'altre dia a casa. Ja has encertat quina recepta és? Sí, avui he fet panets de llavors.

Panets de llavors amb molta fibra per esmorzar

Com ja he dit, els faig normalment per esmorzar, però com a panet d'hamburguesa també estan espectaculars (o entrepà de mitja tarda, o berenar per emportar-se a l'escola...). Hi ha dues maneres de fer-los, la tradicional i la ràpida. T'explico primer el que necessites per fer-los i després les dues maneres. Per 4 panets per esmorzar (o 3 panets per hamburguesa) necessites:

100gr farina
7gr llevat sec de forner (o 20gr llevat fresc)
un pessic sal
1 cullerada sucre
25gr llavors de lli (optatiu)
25gr llavors de sèsam (optatiu)
75ml aigua
20ml oli de gira-sol

Posem tots els ingredients secs a un bol, els barregem una mica i fem un clot al centre. Si emprem llevat fresc, escalfem una miqueta l'aigua i l'hi desfem a dins abans d'incorporar-lo a la farina; sinó, posem el llevat amb la resta d'ingredients secs i hi afegim l'aigua i l'oli al clot que hem fet. Pastem fins a obtenir una massa que es pugui treballar bé (s'enganxarà, però podrem fer una bola), i la deixem reposar uns minuts a un recipient tapat amb film transparent (10-20min, mentre recollim els ingredients sobrants i netegem una mica la cuina). 


Per a la versió tradicional: passem la massa a una superfície enfarinada i formem els panets. Els posem a la safata de forn i els tapem amb un drap de cuina net. Deixem que pugin fins a doblar el seu volum (entre 1 i 3 hores, depenent de l'ambient). Enfornem amb el forn calent a 200º uns 10-15min. Traiem del forn i deixem refredar a sobre d'una reixeta.
Per a la versió ràpida: necessitem bosses de forn ("bolsas de asar") que venen a supermercats (jo les compro al Mercadona). Passem la massa a una superfície enfarinada i formem els panets. Els posem a dintre de la bossa per enfornar ben separats, pensant que creixeran. Enfornem amb el forn FRED, posant la tempera a 200º. Els deixem 20-30min. Traiem del forn, de la bossa, i deixem refredar a sobre d'una reixeta.

Panets per hamburguesa

Els podem guardar al congelador ja tallats per la meitat i en un moment tenim un esmorzar amb molta fibra i omega3 gràcies a les llavors, i que ens podem emportar a qualsevol banda. A més els pots farcir al teu gust: dolç, salat... fins i tot aguanten una hamburguesa ;)!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió