6/7/18

Vacances = gelat

Quan et diuen vacances, en què penses? Jo en gelat. I mira que ara es fan vacances (i es menja gelat) a qualsevol època de l'any, però per a mi vacances va lligat a estiu i estiu va lligat a gelat des de sempre. 
Dilluns marxem de vacances. No publicaré al blog fins al setembre. Necessito temps per organitzar-me aquest any. Anem uns dies a Copenhaguen i després a veure la família a Barcelona. El viatge a Copenhaguen serà un repte: ara som quatre i moure's no és fàcil, però en tenim moltes ganes. També serà el primer viatge de l'Arlet i estem una mica a l'expectativa. Si vols, podràs seguir les nostres peripècies per Instagram (@dolsaddictes).
Sí, marxem, però no sense deixar-te una gran recepta amb gelat. La recepta original és de Maria Lunarillos, però jo he fet la meva pròpia versió de tarta gelada de fruits secs i caramel.

tarta helada casera




La veritat és que, un cop tastada, hauria d'haver fet el doble de quantitat a la part del gelat, està boníssim. Aquí tens la meva recepta per a un motlle d'uns 23-25cm de diàmetre: 

Base:

100gr nous
100gr avellanes crues
80gr farina d'avena
30gr cacau en pols
75ml mel
2 cullerades llet

Triturem tots els ingredients junts a la picadora. Passem al motlle, repartim i pitgem perquè quedi compacte. Reservem a la nevera.

tarta gelada casolana


Crocant (topping):

80gr sucre morè
50gr avena
30gr pipes de gira-sol
30gr avellanes picades
30gr nous picades
55gr mantega en pomada (tova)

Barregem tots els ingredients a un mateix recipient i passem a una safata de forn, cobrint tot el fons, repartint i apretant els ingredients com si féssim la base d'una tarta. Enfornem amb el forn calent a 180º uns 10-15min, fins que estigui daurat. Traiem del forn i trossegem amb una forquilla. Deixem que refredi.


Caramel (topping):

90gr mantega
200gr sucre morè
200gr nata

Escalfem la nata a un cassó al foc i hi desfem a dins la mantega i el sucre. Removem mantenint l'escalfor fins a obtenir la textura desitjada.


tarta caramel i fruits secs


Gelat:

150gr formatge fresc d'untar
265gr llet condensada
250ml nata per muntar
1 culleradeta vainilla

Batem el formatge amb la llet condensada i la vainilla. Muntem la nata i la hi afegim mesclant amb una espàtula. Passem la mescla al motlle on teniem la base. 

Cobrim amb el crocant i deixem al congelador 8h (millor d'un dia per l'altre). Repartim el caramel per sobre abans de servir. 

tarta de gelat

Fresqueta, sense forn i ideal coma base per a d'altres sabors. 
Amb aquesta tarta faig parada fins al setembre, ens veiem en començar el nou curs. 
Bon estiu i gaudiu!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió