28/1/17

Al mal temps, encén el forn

Cap comentari :
Plou. Jo sóc d'aquelles persones a qui no ens agrada que plogui. No m'agrada el mal temps, la pluja, el gris tot ennuvolat del cel d'aquests dies. El fred no m'importa tant, però em fa falta la llum. 
Per altra banda, aquests dies són fantàstics per tancar-se a la cuina, engegar el forn, veure que hi ha pels prestatges i aprofitar per fer aquella recepta que fa temps que tenies ganes de fer, potser una mica canviada, segons els ingredients de què disposis en aquell moment perquè jo ara pas d'anar fins al súper.
Així avui tenim cookies d'avena i xocolata amb retalls que em quedaven d'un ingredient i l'altre. Restes que et queden d'altres receptes i que així s'aprofiten. La veritat és que han sortit estupendament.

Cookies d'avena i xocolata


Els ingredients utilitzats són:

120gr mantega en pomada
100gr sucre blanc
100gr sucre morè
1 ou
1 culleradeta vainilla
150gr farina
40gr flocs d'avena
120gr xocolata a bocinets
un pessic de sal
un pessic de bicarbonat

Escalfem el forn a 180º. Mentrestant, batem la mantega amb el sucre i, un cop integrat, hi afegim l'ou i la vainilla. Afegim després la resta d'ingredients de cop i mesclem fins a obtenir una massa homogènia i enganxosa. Preparem dues safates de forn amb paper vegetal o greixades i repartim sis boletes de pasta, ben separades, a cada safata. Enfornem durant 10-12min, traiem i deixem refredar a la safata uns 5min més. Finalment, passem les galetes a una reixeta i deixem que refredin completament.

Galetes d'aventa i xocolata

He de dir que surten 12 galetes ben grans, amb una jo ja esmorzo. Si vols, les pots fer més petitetes, això al teu gust. També pots canviar la xocolata negra per xocolata blanca, l'avena per nous o un altre fruit sec, fer barreges, proves i invents segons el que tenguis per casa. Ja m'explicaràs què hi has posat tu a les galetes ;)!

25/1/17

A la última: Vaiana

Cap comentari :
Sí, n'Ona aquest any està a la última. La última de Disney: Vaiana. Tú l'has vist? Jo encara no. N'Ona diu que és molt guay. El que és molt guay és que demani una tarta de xocolata quan a ella no li agrada i, quan li pregunto perquè la demana de xocolata si no li agrada, em contesti: "és que als meus amics els hi encanta". A mi la que m'encanta és ella.

Tarta decorada Vaina

Es veu que la protagonista és na Vaiana,

















però que hi ha un semi-déu que l'ajuda, en Maui,

Tarta fondant Vaiana
















però realment, no sé ben bé a què l'ajuda. Haurem de veure la pel·lícula ;)

Tarta decorada Vaiana y Maui

Si tú també vols una tarta decorada només has te posar-te en contacte amb mi aquí mateix. Pots fer una ullara a algunes de les tartes que he fet fins ara aquí.
Fins aviat!

21/1/17

Très chic

Cap comentari :
Avui tenim unes postres "très chic" com dirien els francesos: éclairs. Jo tota la vida els havia dit palos. Palo de crema, palo de nata, palo de xocolata... però no, es veu que no és ben bé el mateix. Com diuen Els amics de les Arts a la cançó Carnaval: "les coses a França, sonen molt millor".
Doncs els éclaris són uns pastissets allargats de massa choux, farcit de coses diverses i amb diferents possibilitats de cobertura. Jo n'he fet uns mini, farcits de crema i amb cobertura de xocolata. He de dir que ja saben el que es fan els francesos, "ils sont délicieux".

eclairs de crema y chocolate

És una recepta una mica laboriosa. Primer s'ha de fer la crema, millor d'un dia per l'altre, perquè refredi bé. Tot i que també els pots farcir d'una altra cosa. Per fer la crema pastissera necessites: 

250ml nata
250ml llet
130gr sucre
Canyella en rama
Pell de llimona
3 rovells d'ou
40gr d'espessant (maicena)

Posem a una cassola la nata i la llet (menys un gotet), la canyella, la llimona i el sucre. Anem remenant a poc a poc perquè el sucre es vagi desfent. Deixem que agafi calor i quan comenci a bullir ho retirem del foc, traiem la canyella i la llimona i hi tirem els rovells d'ou batent ben fort perquè no es quallin amb l'escalfor. A continuació fiquem la maicena dissolta amb la llet que havíem reservat. Tornem a posar-ho al foc i removem sense deixar que bulli fins que es vagi espessint. 
Deixem refredar, millor d'un dia per l'altre.

Per altra banda, s'ha de fer la massa choux:

150ml aigua
80gr mantega
20gr sucre
120gr farina
3 ous
1 pessic sal

A un cassó, hi posem l'aigua, la sal, el sucre i la mantega a trossos i portem al foc fins que la mantega estigui completament desfeta. Hi afegim la farina de cop, removent amb una cullera de pal fins que es comenci a formar una pasta, apartem del foc i seguim removent fins a obtenir una massa homogènia. Tornem a portar al foc uns minuts (un o dos), sense deixar de remoure, perquè la massa s'eixugui una mica. Apartem del foc i deixem refredar uns 10min. Afegim els ous un a un, removent amb la cullera de pal, sense afegir-ne més fins que l'anterior estigui ben integrat. Al principi semblarà que la massa es fa malbé, no passa res, seguim removent fins a obtenir una massa suau. Fiquem la massa a una màniga pastissera i fem bastonets sobre una safata de forn greixada o amb paper vegetal, deixant dos dits de separació entre ells. Enfornar amb el forn calent a 200º uns 20min. Apagar el forn i deixar els bastons a dins amb la porta una mica oberta uns 10min. Treure i deixar refredar.

Un cop freds, amb la punta d'un ganivet fem uns foradets a la base i, amb l'ajuda d'una màniga, farcim de crema. Notareu que agafen pes i s'inflen una miqueta. 

Per acabar, simplement vaig desfer una mica de xocolata negra i hi vaig submergir la part superior d'alguns dels éclaris. 

eclairs de crema i xocolata

La veritat és que van tenir molt d'èxit, estaven realment espectaculars. 

18/1/17

Això eren 101 que es van convertir en 3

Cap comentari :
Aquest any en Nil tenia molts dubtes sobre el tema de la seva tarta. L'any passat va ser sorpresa, li vaig fer una tarta de Big Hero que li va encantar. Aquest any havia de triar ell i no era tan fàcil. La primera opció va ser 101 Dàlmates, amb la Cruella de Vil i tot. Però jo crec que li van semblar massa animals per posar a una tarta, així que al final es va decir per només tres: els tres porquets, amb les seves casetes i tot!


Tarta decorada fondant els tres porquets


El més divertit de tot va ser quan en Nil va bufar per apagar les espelmes i la caseta de palla i la de fusta van sortir volant, mentre que la de pedra es quedaba al seu lloc.

Tarta decorada fondant els tres porquets

Tarta decorada fondant els tres porquets 

Ara, descobrir les cares dels tres porquets, satisfets de maneres diferents amb les seves casetes, també va tenir el seu què.


Tarta decorada fondant els tres porquets

Si t'ha agradat aquesta tarta, segur que t'agradarà alguna altra de les que trobaràs aquí, fes-hi una ullada! I ja saps que si en vols una només cal que preguntis, sense cap compromís, aquí mateix.

15/1/17

A poc a poc i bona lletra

Cap comentari :
A poc a poc i bona lletra, així ha començat l'any. Se m'ha ajuntat Reis amb Sant Antoni i com segueixi així i no em posi les piles se m'ajuntarà amb Pasqua i tot. Total, que aquí estic, fent moltes coses però al ralentí, com a foc lent. I precisament avui tenc per a tu una recepta a foc lent però amb una drecera molt ràpida: tarta mousse de natilles.


tarta mousse de natillas

Has fet mai natilles? No? És una recepta senzilla, una crema que has d'espessir a foc lent una estoneta. Es tarda una mitja hora en fer i per unes 6 natilles necessites:

100gr sucre
1 cullerada vainilla
600ml llet
3 rovells d'ou
1 cullerada maicena

Preparem una olla amb aigua i un recipient que es pugui ficar-hi a dins, sense que l'aigua que posem a l'olla hi toqui, per fer un bany maria. Posem l'olla al foc i deixem que l'aigua es vagi escalfant.
A l'altre recipient, batem els rovells amb el sucre i la vainilla. Hi afegim la maicena i batem bé. Per últim, hi afegim la llet i batem bé, procurant que no quedi cap grumoll.
Portem la crema al bany maria i anem removent fins que espesseixi. Retirem del foc i passem al recipient o recipients on servirem. Deixem a la nevera fins que les natilles estiguin completament fredes.

Pots fer això o directament comprar 6 natilles, les que més t'agradin, per fer aquesta tarta lleugera i gens embafosa, perfecta per aquests dies de torrades abundants.

Primer preparem la base de la tarta:
200gr galetes tipus Maria
100gr mantega
canyella al gust

Triturem les galetes, desfem la mantega i ho barregem tot amb una mica de canyella. Repartim la barreja al fons del motlle i reservem a la nevera.

Per la mousse de natilles:
6 natilles
300gr nata
3 clares (pots fer servir les que t'han sobrat de fer les natilles)
100gr sucre
6 fulls gelatina neutra
Canyella i galletes tipus maria per decorar

Primer, hidratem la gelatina a un recipient amb igua freda. 
Muntem 250gr de nata amb 50gr de sucre i reservem. 
Muntem també les clares amb la resta del sucre i reservem.
Escalfem els 50gr de nata que queden i hi desfem la gelatina a dins. Un cop ben desfeta, la hi afegim a les natilles i batem perquè s'integri. 
Amb una espàtula amb moviments suaus, hi afegim la nata i, finalment, les clares. 
Passem la mescla al motlle i deixem a la nevera mínim 6h. Millor d'un dia per l'altre. 
Decorem amb les galetes maria i canyella.

Tarta mousse de natilles

Boníssima i molt lleugera, que aprofiti!

4/1/17

Només en tenc una

Cap comentari :
Primer de tot, espero que hagis començat l'any amb bon peu, que t'hagis fet molts propòsits i que, sobretot, que els puguis complir. Jo també me n'he fet algun, un d'ells el tens al final del post.

Aquesta recepta és la tercera vegada que la publico. M'encanta i només en tenc aquesta. És la meva recepta infal·lible de Roscón de Reis. No ho puc evitar... per l'any que ve intentaré fer-ne una diferent, però és que aquesta és una de les poques receptes que no retoc, ni pos ni trec res de res. 

Roscón de reis amb nata

Necessitem:


Massa mare:

7'5gr llevat de forner fresc
50ml llet (semi-desnatada)
75gr farina de força

Desfem el llevat amb la llet a temperatura ambient i incorporem la mescla a la farina. Ho mesclem amb els dits fins que tenim pasta enganxosa però que permet que en fem una bola. La deixem a un bol tapat amb paper plàstic transparent un parell d'hores. Ha de créixer el doble del que era.


Roscón:

Massa mare
1 ou
250gr farina 
25ml llet semi-desnatada
60gr mantega
60gr sucre
1 pessic de sal
1 culleradeta de moscatell
1 cullerada d'aigua de tarongina 
Ratlladura de llimona i taronja al gust
Canyella al gust


Roscón de reyes amb nata

Batem l'ou amb el sucre, la sal, la canyella, el moscatell, la tarongina, la llet, la ratlladura de taronja i llimona i la mantega en pomada. Posem en un altre recipient la farina i anem afegint la mescla anterior a poc a poc. Quan està gairebé integrada afegim la massa mare. Pastem una bona estona fins que tenguem una massa uniforme que es desenganxa fàcilment. La deixem a un recipient tapat amb paper plàstic transparent o amb un drap humit un parell més d'hores. Ha de crèixer el doble un altre cop.


Quan hagi crescut, el pastem suaument, formem el roscón i, de nou tapat amb un drap, el deixem créixer un parell més d'hores.



Roscón de reis amb nata

Un cop passat aquest temps, el pintem amb ou i el decorem, jo ho vaig fer amb ametlla filetejada i sucre, i ho fiquem al forn escalfat a 180º uns 25 minuts. Fiquem també un recipient amb aigua al forn perquè hi hagi més humitat i roscón surti més esponjós per dins i cruixent per fora. Abans de treure'l del forn el deixem uns minuts amb la porta oberta perquè el canvi de temperatura no sigui tan brusc. 



Roscón de reis amb nata


Si volem farcir-lo, millor el deixem fet d'un dia per l'altre, el podrem tallar molt millor. 

Ah! Si teniu alguna recepta que us vengui de gust que prepari aquest any, accepto tots els reptes, aquest és el meu propòsit pel 2017 ;)!