4/11/17

Pa de temporada

És temporada de carabassa i a mi no sé què em passa que no puc parar de comprar-ne i de fer receptes noves. També t'hauràs fixat que estic fent molt més pa que de costum: era una de les peticions que em van fer via el concurs de l'estiu i, a més, s'ha transformat en el meu esmorzar de cada dia. Per això necessito varietat, em canso de menjar sempre el mateix. Conclusió: avui toca pa de motlle de carabassa

Pa de motlle de carabassa

Aquest pa dóna una mica més de feina perquè primer has de prepar el puré de carabassa. El pots comprar fet, però realment és molt senzill de preparar: neteges bé el tros de carabassa que hagis d'utilitzar sense pelar ni res, el fiques al forn a 180º i vas punxant amb una forquilla fins que trobis que està ben tova. El temps dependrà del tipus, gruix i mida de la carabassa. El que no falla és anar provant. Un cop feta, la treus del forn, la deixes que refredi una mica i amb la cullera en vas traient la polpa. L'aixafes i ja està, ja tens el puré. 

Per fer el pa necessitaràs:

200gr puré de carabassa
30gr mantega desfeta
75ml llet
50gr sucre
1 culleradeta de vainilla (si no utilitzes extracte, mitja beina)
15gr llevat fresc (o 5gr llevat sec de forner)
270gr farina de força
150gr farina 

Si utilitzes la vainilla en beines, obre-la, rasca les llavors i fica-les juntament amb la beina buida a dins la llet. Escalfa al foc fins que estigui a punt de bullir, retira, cola i deixa que refredi una mica. Si utilitzes extracte de vainilla salta't aquest pas. 

Escalfem una mica la llet perquè estigui teba i hi desfem el llevat.
A un recipient gran, batem el puré de carabassa, la mantega desfeta, la llet amb el llevat, la vainilla i el sucre. Afegim primer les farines i la sal i pastem. Hem d'obtenir una pasta que s'enganxa una mica però que es deixa treballar. Si s'enganxa molt, afegir una mica més de farina. Després de pastar uns 10min, formem una bola i la deixem reposar a un bol greixat i tapat amb paper plàstic transparent entre una i dues hores, fins que dobli el seu volum.
Passat aquest temps, passem la pasta a una superfície lleugerament enfarinada, l'aixafem per treure'n l'aire i formem un rectangle de la mateixa llargada que el motlle que emprarem. Enrotllem la pasta sobre si mateixa i passem al motlle deixant el plec visible a sota. Deixem que pugi durant una hora més mentre escalfem el forn a 200º.
Baixem el forn a 180º i enfornem el pa uns 20-30min. El traiem del forn i, passats uns 5min, del motlle per deixar refredar completament sobre una reixeta.

Pan de molde de calabaza

Un pa de motlle molt esponjós, amb una molla suau i un pèl dolça, perfecte per menjar amb formatge fresc.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió