11/10/17

L'ingredient de la setmana

Si em segueixes per Instagram (@dolsaddictes) ja sabràs que ahir vaig penjar una pista de la protagonista d'aquesta recepta: l'avena. No és ben bé la protagonista, comparteix paper amb molts altres ingredients, però sí que és la que fa diferent aquest pa de motlle d'avena i mel. Un pa de motlle integral, que no puja molt, però que té una molla espessa i suau alhora i un toc dolç que el fa fantàstic per menjar sol, just torrat, o amb formatge fresc. Un més que entra en el "top ten" dels meus esmorzars.

Pa de motlle avena i mel

Per fer aquest pa necessites:

200ml aigua bullint
50gr flocs d'avena
50gr sucre morè
1 cullerada mel
30gr mantega
1 pessic sal
1 pessic canyella
5gr llevat sec de forner 
150gr farina integral
175gr farina normal

Barregem l'aigua bullint amb l'avena, el sucre, la mel, la mantega, la sal i la canyella i deixem que refredi.
Un cop fred, hi afegim el llevat i les farines i pastem fins a obtenir una pasta suau i llisa. Fem una bolla i la passem a un bol greixat que taparem amb paper plàstic transparent per deixar tovar durant una hora. 
Passat aquest temps, treim la pasta del bol i l'aixafem una mica per treure'n l'aire. Donem forma al pa i el deixem al motlle triat prèviament greixat o folrat de paper de forn. Deixarem tovar 1h-1h30min.
Passat aquest temps, enfornam amb  el forn calent a 180º uns 40min. 

pan de molde de avena y miel

Un pa perfecte per l'esmorzar. Aguanta una setmana ben bé embolicat en un drap de cuina. També el pots llescar i congelar-lo per anar traient quan et vengui de gust (és el que faig jo), queda fantàstic!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió