10/5/17

Secundaris protagonistes

A vegades no donam la importància que mereixen als actors de les nostres receptes. Són elaboracions que s'han de fer, que són imprescindibles per al fantàstic resultat final, però que passen sense pena ni glòria, desapercebudes. Per això avui reivindico la figura dels secundaris i en faig a un protagonista. És el lemon curd o salsa de llimona. El podeu trobar a receptes com el lemon pie, el pastís de crepes o el gelat de llimona, però es pot fer servir per a mil i una coses més: farcir tartaletes, cupcakes o pastissos, acompanyar altres postres o gelats, milfulls... I a més està boníssim.

lemon curd

Ratlladura de dues llimones
200ml de suc de llimona

200gr sucre
100gr mantega
3 ous

Es mescla el sucre i la ratlladura de llimona a un recipient i es posa al bany maria. Hi afegim la mantega, mesclant a mesura que es va fonent.

Batem els ous una mica i hi mesclem el suc de llimona abans d'afegir-ho al recipient que tenim al bany maria. Ho mesclem i anem removent de tant en tant fins que espesseixi al nostre gust (penseu que quan es refreda es fa una mica més espès). 

crema o curd de llimona

Amb aquestes quantitats surten uns 500gr de crema de llimona. Es pot guardar fins a 20 dies en pots de vidre ben tancats. Ara només falta decidir amb què emprar-lo ;)

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió