29/4/17

Fem-li la volta

Fem-li la volta a les idees, als ingredients, fins i tot a les coses del dia a dia que ens molesten i ens treuen energia. Podem fer-li la volta, podem cercar un petit detall que faci el dia més agradós o la recepta més dolça. En aquest cas li faig la volta a la pasta i la preparo per postres.


És una pasta fresca al cacau farcida de brossat (també anomenat mató). Podria ser un plat salat, tot depèn de la salsa. En aquest cas l'he acompanyat de llet condensada, sense més. No te fas una idea de com n'està de bo. Només necessites:

25gr farina normal (aprox)
55gr farina de força (aprox)
30gr cacau en pols
1 ou
El farcit, en aquest cas: brossat, ratlladura de llimona i una mica de canyella
La salsa, en aquest cas: llet condensada

Posem les farines i el cacau a un recipient, hi afegim l'ou batut i barregem amb les mans. Quan estigui ben integrat, passem la pasta a sobre de la taula lleugerament enfarinada i la pastem aplanant amb el palmell de la mà i plegant repetidament fins a obtenir una pasta que no s'enganxi però que no estigui excessivament seca. Si s'enganxa molt, podem anar afegint farina molt a poc a poc. Si queda molt seca, podem mullar-nos les mans per afegir humitat a poc a poc. Fem una bola amb la pasta, l'emboliquem en paper plàstic transparent i la deixem reposar en un lloc fresc mínim 1 hora. 
Passat aquest temps, enfarinem lleugerament la taula i estirem la pasta amb un corró. Quan  creiem que ja l'hem estirada prou sense que es trenqui, la pleguem sobre si mateixa i tornem a estirar. Cada vegada que repetim el procés veurem que és més senzill estirar-la. Un cop tenim la pasta del gruix que volem, podem tallar-la amb un tallador de galetes o un got, farcir-la i tancar-la, posant una altra porció de pasta a sobre i apretant els cantons. 
Bullim la pasta uns 4-5min, l'eixuguem i hi afegim la salsa.


És una recepta que porta feina, però les possibilitats de combinar farcits i salses són gairebé infinites, anima't i fes teva la recepta ;)

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió