10/1/16

Madones



Torno de vacances recuperant secció: "I tu, què esmorzes?". És una secció on trobaràs receptes per esmorzars i berenars, normalment senzilles i ràpides de fer, i que durin dies per poder preparar-les quan tenguis temps i gaudir-les tota la setmana.


Avui una recepta estrella: coca d'ou pujat de madò Antònia. És una recepta impressionant que feia la veina del poble dels meus pares. Era una senyora de més de setanta anys a qui mai feia mandra res, que mai va saber què era una batedora elèctrica i tant la podies trobar fent confitura, arrencant les herbes de l'hort, matant un colomí o marxant a la finca a més de 10 kilòmetres en bicicleta per agafar els albercocs. Una dona forta i amb coratge a qui vull fer un homenatge des d'aquí. A ella en concret i a totes les dones com ella que van surar (i encara suren) a tota la família amb la seva feina diària. A totes les madones, les que van ser-ho, les que ho són i les que ho seran.

Ara sí, la recepta d'ou pujat de madò Antònia de Ca'n Pau:

6 ous
300gr sucre
300gr farina de força
150ml suc de taronja o llet
75ml oli
15gr llevat químic

Separem les clares i els rovells i batem aquests darrers amb el sucre. Hi afegim l'oli. Afegim la meitat de la farina i el llevat i batem. Un cop integrada la farina, incorporem la meitat de la llet o el suc. Seguim amb la resta de la farina i, per últim, la resta de la llet o el suc. 
Pugem les clares ben fermes i les mesclem amb la pasta anterior amb una espàtula molt a poc a poc.
Passem a un motlle greixat i enfornem a 180º durant 45-50min. 

Té tant èxit que així va quedar després d'un berenar.


Aguanta tota la setmana si la tens ben tapada... i ningú se la va menjant abans clar ;)!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió