1/4/15

Tarta de maduixes amb nata

Aquesta setmana hi ha vacances: arriba Pàsqua! Aquí a Mallorca es temps de panades i robiols i dinars amb la família... amb entrants, dols plats i postres. Així que per que pogueu gaudir d'un postre lleuger i gens embafador vos deix avui aquesta tarta en comptes de l'esmorzar de la setmana.
A més, arriba també la temporada de maduixes. M'agraden moltíssim amb plàtan i suc de taronja i, fins ara, no tant amb nata. Però reconec que des de que he provat en aquest forman mousse m'encanten.

Tarta de maduixes amb nata


Per fer-la només necessites:
4 fulls gelatina neutra 
400gr nata per muntar
1kg maduixes (ja netes i sense capoll)
3 clares d'ou
sucre al gust
200gr galetes
100gr mantega

Primer tallem les maduixes a quadradets petits i hi afegim un parell de cullerades de sucre grans (depèn de si t'agraden més o menys dolces o de si estan més o menys madures en pots possar més o menys). Les reservem a la nevera.
Després, piquem les galetes i els hi afegim la mantega desfeta. Mesclem bé i repartim al fons del nostre motlle per fer la base. També ho reservem a la nevera.
A un recipient possem la nata ben freda i la muntem, afegint una mica de sucre. A un altre fem el mateix amb les clares. Entre pujar la nata i les clares aprofitem per ficar les fulles de gelatina a un recipient amb aigua perque s'hidratin.
Traiem les maduixes de la nevera i agafem uns 50ml de l'aigua que han fet i l'escalfem una mica. Hi desfem a dins la gelatina ja hidratada i reservem.
Afegim les maduixes a la nata i, un cop ben mesclades, la gelatina. Per acabar hi afegim les clares. Intenta mesclar-ho tot amb una espàtula i amb moviments suaus per que no baixin ni la nata ni les clares. 
Passem la mescla al motlle i deixem a la nevera mínim 8h. Millor d'un dia per l'altre. Si no tens tant de temps el que pots fer és ficar-la al congelador o afegir-hi gelatina.

Tarta mousse de maduixes amb nata

Queda una tarta exquisita, fresca i gens embafadora. Ideal per després d'un abundant dinar de diumenge ;)



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió