31/1/15

Berenar tradicional

Avui Coques de patata! Ja havia preparat altres receptes típiques de Mallorca com gató d'ametlla o coca de quarto, però berenar més típic que aques és complicat. 


Coques de patata de Valldemossa

Aquesta recepta no és complicada però sí que s'ha d'anar molt alerta amb els temps de llevat, s'ha de deixar tovar el temps que necessiti i els temps que et pugui dir són orientatius sempre, perque dependrà de la temperatura i la humitat que hi hagi quan facis les coques.

Necessites:
100gr saïm
200gr puré de patata (s'ha de bollir la patata amb pell, pesar-la ja pelada i després fer-la puré)
200gr sucre
3 ous
50gr llet
8gr llevat sec de forner (o 24gr de llevat fresc)
550gr farina
oli de girasol


Cocas de patata de Valldemossa

Mesclem el saïm a temperatura ambient, una mica tou, amb sucre. Després hi afegim els ous un a un i la patata. Dissolem el llevat en la llet una mica calenta i l'afegim a la mescla. Anem afegint la farina i, quan estigui tota afegida, amassem uns 10 minuts més o menys. Deixem tovar fins que la massa dobli el seu volum ben tapada amb un drap o en un bol tapat amb film transparent. Jo la vaig deixar unes 4hores, però dependrà de la temperatura i la humitat.
Un cop passat aquest temps la tornam a pastar i la tornam a deixar tovar el temps que calgui perque torni a doblar el seu volum.
Finalment, ens untem les mans amb oli i fem les coques fent boles de massa d'uns 60-70gr. Les deixem tovar ben separades perque han de tornar a creixer. Jo les vaig deixar tota la nit ben tapades amb draps.
Amb el forn calent a 170º les enfornem uns 10-15min, vigilant que no es facin massa.


Berenar tipic de Mallorca: Coques de patata


Com veieu, el que més porta aquesta recepta és temps. Ara, val la pena lo bones que surten!



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió