13/12/13

Tarta nàutica i la meva primera experiència amb l'RKT

Aquesta setmana he descobert que quan ma mare em demana alguna cosa no em surt dir-li que no. S'ha de dir que quasi mai demana res també. Us explico: dilluns la van trucar uns amics de la família de tota la vida i els van convidar a un berenar per celebrar que, després de molts anys d'estar junts, es casaven el proper dimecres. Ma mare decideix regalar-lis la tarta i, per suposat me la demana a mi. Una tarta en dos dies amb un examen d'anglés al mig. I no una tarta qualsevol. Aquesta tarta:


Tarta decorada en forma de vaixell en RKT


La parella en qüestió ha estat sempre lligada professionalment al món de la nàutica i, vivint a Mallorca, m'havia de tocar algun dia fer una tarta decorada en forma de vaixell. Com que el temps era just vaig decidir fer-la amb RKT la barca, i la veritat és que, gràcies als consells de l'Aurora de Kukicakes, estic molt contenta del resultat.


Tarta decorada en forma de vaixell en RKT


El pa de pessic és un fals red velvet (fals perque no li vaig posar colorant, per tant, no era vermell) seguint la recepta de La Cocina de Carolina. Necessitem:


50gr oli d'oliva suau
150gr sucre
1 ou gran
1 culleradeta vainilla
150gr farina normal
2 culleradetes cacao en pols
125gr buttermilk (o 125gr de llet amb 2 culleradetes de vinagre o suc de llimona que reservarem fins que s'hagi tallat la llet)
1 culleradeta vinagre blanc
1/2 culleradeta bicarbonat
Colorant vermell (si vols que sigui red velvet, sinó no fa falta)

Escalfem el forn a 170º i, si no tenim buttermilk, el preparem amb la llet i el suc de llimona o vinagre i el reservem.
A un recipient mesclem l'oli i el sucre i, un cop integrat, hi afegim l'ou i la vainilla. Després afegim la meitat de la farina i el cacao que haurem passat per un sedàs. Quan estiguin mesclats, hi afegim el buttermilk i, després, la resta de la farina i cacao. A un got posem el bicarbonat i el vinagre i mentre reacciona (fa bimbolles) ho tirem ràpidament a la mescla i mesclem. Si el voleu de color, ara és el moment d'afegir-hi el colorant, si no, passem al motlle i enfornam uns 20/30 minuts.

Pel farcit vaig emprar frosting de formatge fet amb:

125gr mantega en pomada
125gr sucre glas
250gr formatge fresc d'untar

Feia temps que no seguia una recepta al peu de la lletra i tothom va dir que estava boníssim! 


Tarta decorada en forma de vaixell en RKT

Segueixo de reformes al blog però procuraré seguir escrivint tant com pugui. Gràcies per la paciència!! Fins aviat ;)!








2 comentaris :

  1. Que guapo, Bea!! Ets una artista! Ta mare no es pot queixar de tu, és impossible si fas aquests dolços tan bons! he he he. Petons

    ResponElimina

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió