12/6/13

Mousse de cítrics

Dues bosses de llimones regal de ma àvia em van portar a la recerca d'una recepta de mousse de llimona acabant a una pàgina ben curiosa dedicada en exclusiva a aquesta mousse en concret: Mousse de limon.
Agafant com a base una de les seves receptes, aprofitant el final de la temporada de taronges i possant de la meva collita va acabar sortint aquesta mousse de dos cítrics, genial per desembafar i pels aficionats a postres menys dolços.


Mousse de llimona i taronja sense forn

Necessitam:


100gr sucre glace

3 fulls gelatina neutra
400gr nata per montar
250ml suc de taronja
3 clares d'ou
Ratlladura de dues llimones

Fiquem la gelatina a un recipient amb aigua freda perque s'hidrati. Mentrestant fem el suc de taronja, muntem les clares, a un altre recipient muntem la nata amb el sucre i la ratlladura de llimona. Templem el suc de taronja i hi desfem la gelatina a dins. Un cop fet això, mesclem el suc amb la nata i, per últim, hi afegim les clares amb moviment envolvents i suaus perque no baixin gaire. En aquest cas he repartit la mescla en motlles individuals però també es pot fer en un motlle gran. Es fica a la nevera un mínim de 8h i es deixa cuallar.





Per altra banda feim una gelatina per posar a sobre. Necessitam:


170gr sucre (al gust, amb aquesta quantitat queda bastant àcid i fa bon contrast amb la mousse)

200ml suc de llimona
200ml suc de tarona
6 fulls de gelatina neutra

Hidratem la gelatina i mentrestant escalfem el suc de llimona amb el sucre. Quan arrenqui a bollir l'apartem del foc i hi desfem la gelatina ja hidratada i, després, el suc de taronja. Deixem refredar i cobrim la mousse, assegurant-nos que aquesta ja estigui prou cuallada per no desfer-la (unes 4h). Esperem que la gelatina agafi una mica de consistència i decorem amb talls de llimona.


Fresquet, fresquet!










1 comentari :

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió