28/11/11

Milfulles de crema

Sí, sí, encara que no us ho cregueu, el mateix dia que vaig fer els bombons del post anterior vaig fer un magnífic postre: pastís del milfulls i crema.




Comencem per la crema: 


- 500ml nata
- 500ml llet
- 275gr sucre
- Canyella en rama
- Pell de llimona
- 6 rovells d'ou
- 80gr d'espessant (maizena)


AVÍS!! Era un postre per 6 persones, ha sortit moooolta crema, aneu amb compte amb les quantitats.


Posem a una cassola la nata i la llet (menys un gotet), la canyella, la llimona i el sucre. Anem remenant mica en mica perque el sucre es vagi desfent. Deixem que agafi calor i quan comenci a bollir ho retirem del foc, traiem la canyella i la llimona i hi tirem els rovells d'ou batent ben fort perque no es cuallin amb l'escalfor. A continuació fiquem la maicena dissolta amb la llet que haviem reservat. Tornem a posar-ho al foc i removem sense deixar que bulli fins que es vagi espessant. 

La deixem que es refredi (jo la vaig fer d'un dia per l'altre) i anem preparant la pasta de fulls. S'han de tallar tres parts iguals per cadascun dels comensals (fem pastissets individuals), aplanarlos amb un rodet (a falta de rodet, podeu usar una ampolla o un got) i, després de picar-los amb una forquilla, ficar-los al forn a 200º amb un pes lleuger a sobre perque no pugin massa (jo els hem tapat amb un paper de forn i hi hem posat llenties crues per fer pes) fins que estiguin ben daurats (10 minuts més o menys). Es treuen i es deixen refredar.

Després només queda montar el postre: una base de pasta de fulls, un capa de crema, una de pasta de fulls, una altra de crema, les maduixes talladetes i la tapa de pasta de fulls; una mica de sucre glass i ja ho tenim: un postre boníssim i "resultón":

Milhojas de hojaldre amb crema i maduixes



2 comentaris :

  1. que bueeeena pinta!!! :) los postres se nota que te pierden :P

    ResponElimina
  2. no lo sabes tu bien! tengo la sacher en la lista de pendientes... ;)!

    ResponElimina

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió