7/5/14

Gató d'ametlla, o quan una recepta et sorprén.

No havia fet mai gató d'ametlla. Li tenia respecte a aquesta coca. És molt típica d'aquí, de Mallorca, i no sé perquè pensava que era molt complicat de fer. Oh, sorpresa! Quan m'animo a fer-la descobreixo no sols que és molt senzilla sinó que a més a més és molt ràpida de fer. El meu nou postre exprés: gató d'ametlla; només cal afegir-hi un bon gelat...


Gató d'ametlla mallorquí



La recepta:


6 ous, separem clares i rovells

180gr sucre
180gr ametlla molta

Batem els rovells amb el sucre i quan hagi doblat el seu volum hi afegim l'ametlla i ho batem tot junt.

Pugem les clares i les afegim a la mescla anterior. Ho mesclem tot a poc a poc amb una espàtula (paciència en aquest moment). Enfornem amb el forn pre-escalfat a 180ª i en 20/25min ho tenim a punt!


Gató d'ametlla de Mallorca

En serio us ho dic: proveu aquesta recepta ja! Bo, ràpid, sense gluten i tradicional, què més volem?



Coca sense farina




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió