23/10/13

Pa de pessic d'avena i aranyons

1 comentari :
M'encantes els esmorçars multitudinaris. I m'encanta el pa de pessic per esmorçar. Per això aprofito sempre que hi ha amics a casa per fer-ne. Bé, la veritat és que quan no hi ha ningú també en faig, jeje. Per això se m'acaben les idees i sempre estic cercant-ne de noves per anar variant l'esmorçar. Ei, si en teniu alguna, ja me la podeu passar! Deixeu-la als comentaris ;)!

Esmorzar ideal i sa

De moment he tastat aquesta de Migas en la mesa, tot i que he canviat algunes coses:


220gr farina 

100gr flocs d'avena
100gr de sucre moré
1 ou i una clara
1 iogur natural
150ml suc taronja
2 cullerades oli
1 culleradeta i mitja de llevat químic (tipus Royal)
Un pessic de sal
Aranyons deshidratats al gust


Esmorzar complet

Mesclem l'ou i la clara amb el sucre. Hi afegim el iogur, el suc i l'oli. En un altre recipient, mesclar la resta d'ingredients i afegir-los a poc a poc, mesclant amb una espàtula, sense batre i sense remenar gaire. Passar-ho a un motlle i enfornar a 180º uns 40-50minuts.

Un bon berenar!





16/10/13

Tarta de bolquers doble

1 comentari :
Ja fa un temps, pel bateig de la Júlia, li volien regalar una tarta de bolquers. Resulta que na Júlia té una germana gran, la Maria, així que vam decidir fer una tarta doble que poguessin gaudir les dues. Per una cara estava dedicada a la Maria i per l'altra a la Júlia.


Al final vam utilitzar:

Un paquet de bolquers (100 més o menys)
6 culleres per la papilla
3 plats fondos i 3 plans
1 pilota
unes malles i una samarreta
un tassó 
5 baberalls cusits a mà
Un paquet de xuxes i xupa-xups
Titelles de dit

Us deixo mooooooltes fotos perquè feu una ullada.























9/10/13

Decorar galetes és fàcil

4 comentaris :
Decorar galetes és fàcil. Vos ho promet. Aquest tipus de decoració és molt senzill i queda molt i molt bé, ara vos ho cont.


Galetes amb decoracio de glasa real facil

Primer hem de fer les galetes amb la recepta d'aquest mateix blog que trobareu aquí. En aquesta recepta hi diu que poseu canyella, jo aquesta vegada vaig posar essència de vainilla, però podeu posar l'aromatitzant que volgueu (ratlladura de llimona o taronja, espècies, altres essències, etc.). Les galetes han d'estar ben fredes, jo les vaig fer d'un dia per l'altre, però no fa falta.

Galetes amb decoracio de glasa real senzilla

Després hem de fer la glasa amb 200gr de sucre glass per cada clara d'ou. Batem lleugerament les clares amb una forqueta i hi afegim 3/4 del sucre. Batem amb una batedora i hi anam afegin sucre a poc a poc. Quan estigui com pasta de dents, separam la que volguem de color i li posam el colorant. També en separam una altra part i le rebaixam amb una miqueta d'aigua perque quedi tipus iogur. La pasta de dent serveix per delinear el dibuix i que no regalimi per la galeta, la tipus iogur és per farcir. Ojo!Jo vaig delinear totes les galetes de cop i la glassa es va assecar abans de que la pogues farcir, es nota el cercle al voltant. Si no anau molt ràpid feu el delineat de dues i aneu farcint. 



Galetes amb decoracio de glasa real blau i blanc

Ara, com fem la decoració? Fàcil. Un cop hem triat els colors, hem delineat i farcit totes les galetes, agafem el color contrari i fem diverses coses segons la decoració triada:


- Decoració 1) fem ratlles verticals i amb un escuradent fem ratlles horitzontals alternant la direcció (de dreta a esquerra i al revés).



Galetes decorades amb glasa real amb la tecnica wet on wet

- Decoració 2) dibuixem una diana amb el color triat i amb l'escuradents anem alternant ratlles des del centre cap a fora i de fora cap a dintre.


Galetes decorades amb glasa real amb la tecnica wet on wet

- Decoració 3) fem una sèrie de punts (al voltant de la galeta, en línia, en espiral, etc) i amb l'escuradents tracem una línia pel mig.



Galetes decorades amb glasa real amb la tecnica wet on wet

- Lletres: espereu a que la glassa estigui seca i després podeu fer-les a sobre directament.



Galetes decorades amb glasa real amb la tecnica wet on wet

Quan ho proveu, vull fotos!! Ja me direu com us ha anat, és molt senzill!!









2/10/13

Gelat d'stracciatela i neules

2 comentaris :
Ja tornem a ser aquí! Després d'una celebració perfecta i un viatge espectacular ara fa falta tornar a la rutina. I com aquí sembla que la calor no afluixa encara cau bé un altre geladet per aquest estiu que sembla que no vulgui acabar.
Ah! I una altra cosa casi millor: neules per acompanyar-lo!


Gelat d'stracciatela casolà

La veritat és molt més senzill de fer del que semblava. Vaig trobar aquesta recepta a Gastronomia&Cia i vaig pensar que era la única cosa que li faltava als gelats casolans.



Recepta neules casolanes

Per fer les neules necessitem:

3 clares

125gr farina
125gr sucre
125gr mantega
vainilla (jo vaig utilitzar 100gr de sucre normal i 25 de sucre avainillat)

Batem amb la batedora les clares, el sucre i la farina. Quan estigui integrat hi afegim la mantega empomada.

Pre-escalfem el forn a 180º i preparem dues llaunes. Millor dues llaunes perquè si volem fer formes amb la neula millor fer-les d'una en una, ja que es refreden molt ràpid i és al refredar-se quan s'endureixen.
Així doncs, preparem dues llaunes amb paper de forn; amb una cullera posem una mica de la mescla i l'estenem perque quedi bén fina. La fiquem al forn de 3 a 5 minuts depenent de lo gran que sigui. Quan la traiem del forn podem fer la forma que volguem (tulipa posant-los a sobre d'un tassó a l'inrevés, cònic o enrotllat o com se'ns acudeixi) ràpidament perque si es refreda s'endureix i no podrem fer-hi res.


Receta barquillos caseros

Pel gelat d'stracciatela necessitem:


3 clares

250gr sucre
400ml nata
200gr xocolata negra feta virutes

Pugem les clares i quan estiguin casi a punt hi afegim la meitat del sucre per fer merenga. A un altre recipient muntem la nata amb la resta de sucre. L'hi afegim les clares i la xocolata i mesclem amb una espàtula a poc a poc perque no baixi gaire. Posem la mescla a un recipient amb tapa i ho fiquem al congelador com a mínim 8 hores.


Servim i a disfrutar!



Gelat d'stracciatela servit en neules casolanes